Analyse this:

Blogo-metafizica. Internetul e un proiect uman unic, el se inventeaza inca, noi toti facem asta fiecare contribuind in felul nostru unic, prin scripturile noastre, prin click-urile noastre, dorintele sau adversitatile noastre, caci noi suntem Internetul !

Mini-CV. Am facut graphic design, apoi web design, am stat cativa ani pe taramul CM (content management) pentru a ajunge la web analytics, pasiunea cea din urma si cea mai durabila.

De ce web analytics ? Pentru ca analiza de web este printre putinele activitati care ne invata cum sa intelegem limba esoterica a web-ului. Web analytics este o oglinda cu care ne putem privi pe noi insine printre miliardele de biti de informatie ce strabat Reteaua.

Fie ca ne preocupa web-ul din pasiune, pentru un business sau pentru compania la care lucram, numitorul comun al succesului se numeste la fel: web analytics.

luni, 24 noiembrie 2008

Cursuri de web analytics

Lumea este în mişcare iar, paradoxal, criza economică mondială se pare că prieşte destul de bine domeniului. Afaceriştii isteţi au înţeles că formula câştigătoare nu constă doar în minimizarea costurilor afacerii ci, mai ales în creşterea profitului prin eficientizarea site-urilor şi mai ales a paginilor client-oriented.
Statistici extrem de interesante ne spun că în timp ce traficul de pe Facebook se duce în jos, reţeaua profesională Linkedin creşte semnificativ. Cu alte cuvinte, gata, s-a terminat cu distracţia, acum e timpul să ne punem pe treabă. Cam aşa reacţionează o industrie serioasă aflată într-o permanentă căutare de soluţii.

Ok, aici intervine web analytics cu toate beneficiile pe care le aduce: trafic mai mult, conversii mai bune şi deci mai mulţi bani. Iar cum partea cea mai grea constă nu în crearea de rapoarte ci în explicarea şi interpretarea lor, nevoia de resurse umane devine stringentă. Întrebarea firească este: unde găsim oameni capabili să vină cu analize generatoare de plus valoare în contextul business-ului nostru ? Răspunsul clasic este: căutând oameni cu experienţă. Însă cum oamenii cu experienţă sunt destul de greu de găsit şi scumpi atunci când dai de ei soluţia ar fi să-ţi poţi forma proprii oameni.

Ce te faci însă când nimeni de pe piaţă nu are o ofertă educaţională pe această nişă ? Asta chiar ar fi o problemă. Şi chiar a fost până foarte curând dar astea sunt deja vremuri care au intrat în istorie căci lumea web-ului reacţionează rapid la cererile pieţei şi deja au apărut primele cursuri de web analytics. Şi nu orice fel de cursuri ci unele oferite de prestigioasa The University British Columbia din Vancouver, Canada.

Cursul complet conţine patru module fiecare costând, în funcţie de perioada de desfăşurare, în jur de 650 CAD. Cursul este online, uşor de parcurs şi se adresează tuturor celor ce doresc să urmeze o carieră în domeniu precum şi celor care doresc să-şi consolideze cunoştinţele de web analytics.



* Introduction to Web Analytics
* Web Analytics for Site Optimization
* Measuring Marketing Campaigns Online
* Creating and Managing the Analytical Business Culture

Pentru mai multe detalii puteţi descărca broşura de prezentare cu click aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu